Известие

Collapse
No announcement yet.

Сваляне на динамо на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сваляне на динамо на 156

Колеги,ако може за съвет.Как най-лесно да сваля динамото?Защото като гледам май доста от ходовата част трябва да махна ,за да го извадя.Лагерчето на шайбата е заминало и започна да стърже и трябва сваляне,да не прецакам цялото динамо.
    Благодаря Ви предварително.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

динамо в тоя автомобил няма
    има алтернатор
    и се сваля в сервизни условия
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Сваляш всмукателния колектор /разкачаш го внимателно от гумените връзки/ и вадиш отгоре генератора.

Comment

А пък да свалиш въпросния колектор за първи път без да си го свалял преди ако знаеш какво приключение е, особенно ако са ти по мускулести ръцете......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Ами това се прави по принцип в сервизни условия, защото ако е големия (100А) за да се свали се разколачва цялата предница - няма вадене. Имало и с по-малък вариант (при 2.0ТС е само 100А), ама предплагам се среща при някои 1.8 и 1.6 (за дизела незнам) и там ставало с "жонглиране" - вадел се на магия без да се раколачва предния мост. Поне така ми обясни найстора, защото и на мен ми предстои една такава "операция", че моя не е просто сцепен, ами направо се е отпрало едно парче от корпуса.
          Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 23:20.
          Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
          Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Двигателя се разкача от тампоните и се премества леко, тогава излиза покрай скоростната кутия...голяма хамалогия е и най-добре в сервиз с подемник....
            156 2.0TS '99

Comment

Първоначално публикувано от emo yordanov Покажи съобщение
              Колеги,ако може за съвет.Как най-лесно да сваля динамото?Защото като гледам май доста от ходовата част трябва да махна ,за да го извадя.Лагерчето на шайбата е заминало и започна да стърже и трябва сваляне,да не прецакам цялото динамо.
              Благодаря Ви предварително.
              Аз онзи ден в петък при свалена глава с колектори и го свалях 40мин. моя за да не счупя нещо(а имах и видимост и удобство и инструменти), така че колега най-добре в сервиз, иначе е захванат на два почти невъзможни за разкачане болта от които единия е с гайка и трябва задължително камък с гедоре, абе закарай я да ти го свалят най-добре

Comment

Благодаря ви колеги.Явно ще се вкарвам в приключение.
                Alfa Romeo 156 2.0 TS

Comment

Според мен е най-лесно отдолу,само че ще се наложи да махаш дългата полуоска,иначе оттам излиза
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                  X